neljapäev, 4. mai 2017

"Sõprusetera" projekt ongi lõppenud!


2. ja 4. klassi hernekasvatuse projekt jõudis lõpule. Taimed õitsevad ja jõulisemad neist kannavad vilju. Teeme tulemustest kokkuvõtteid.
 Katse näitas, et hernetaimed vajavad edukaks kasvamiseks häid tingimusi. Klassi aknalaual kasvades jäid mõned taimed närbtõppe ja ei jõudnudki viljumiseni. Kuid oli taimi, mille üle lapsed rõõmu tundsid. Kogusime valminud saagi kokku ( 04.05).




4. klassi saagiks kujunes seitse hernekauna.





 Hernekaunade sees oli kokku 28 hernetera (mulda panime katse algul 18 seemet).




2. klassi saagiks kujunes viis hernekauna ( kokku 9 hernetera).





Katse viimasel nädalal närbusid paljud taimed, mille põhjuseks võis olla väike kasvuruum, närbtõbi ja kuum kevadpäike. Tore on siiski, et mõned taimed jätkavad õitsemist ja viljumist.






Erilise kasvuhoo on sisse saanud hernesordi ERME 1 üks taim, mille pikkuseks on hetkel 70 cm ja õisi on kolm (saaki pole seni andnud).




Projekti käigus püüdsime igal nädalal kinni pidada nädala nippidest. Viimase nädala nipiks oli: Laula üks laul- laul teeb rinna rõõmsaks. Projektis osalenud lapsed käisid sel nädalal laulupeo laule ette laulmas. Laulud kõlasid hästi!






Rõõmsameelsed 2. ja 4. klassi õpilased ja nende klassijuhatajad Anne ja Marge tänavad projekti "Sõprusetera" korraldajaid, kes muutsid meie koolitöö elamusterohkeks. Saime uusi teadmisi, oskusi, õppisime ühiselt koostööd tegema, sõpra aitama ja oma tegemistest rõõmu tundma.
Soovime kõigile kaunist kevade jätku!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar